José A. Rodríguez Barcelona | lunes, 17 de febrero de 2014 h |

Jaume Padrós ja és el nou president del Col.legi Oficial de Metges de Barcelona. Metge de família i del treball i geriatre, el fins ara vicepresident primer del COMB assumeix, als seus 54 anys, el que és segurament el gran repte de la seva carrera. I ho fa després d’una cursa electoral especialment convulsa, amb intent d’impugnació inclòs de les eleccions per part de l’altra candidatura, encapçalada per Joan Gené, que considerava il·legal el vot per correu i el vot electrònic.

La polarització de la campanya segurament és la causa de que la participació a les eleccions hagi estat elevada (33 per cent), ja que han votat 10.310 col·legiats dels 31.140 del cens electoral. Padrós representava la continuïtat de l’anterior junta mentre que Gené apostava por un model rupturista. Ara, l’assamblea queda repartida de la següent manera: 176 membres de la candidatura de Jaume Padrós i 124 de la de Joan Gené.

Potenciar el lideratge dels metges

Després de la tempesta electoral, ara cal fer navegar el COMB en una època especialment complicada per a la professió mèdica degut, entre d’altres motius, a les retallades en els pressupostos de salut i l’empitjorament de les condicions laborals dels metges. “Volem ajudar als metges a superar la seva insatisfacció i ajudarem a mantenir el sistema sanitari entre tots: metges, sindicats, patronal, partits polítics…” Per aconseguir-ho, la nova Junta de Govern vol que els metges tinguin més autonomia de gestió i que es fomenti la col·laboració entre petits i grans centres. “Volem potenciar el lideratge dels metges en els seus centres”.

Una de les primeres mesures serà “convocar als residents de l’ICS que estan en vaga per veure com podem ajudar-los”. I està prevista la creació d’un observatori demogràfic de la professió.

“En els pròxims anys es jubilaran un terç dels metges. A més, la professió està pensada per homes, quan ara hi ha més dones que homes exercint”, assenyala Padrós, que presumeix de que la seva junta és plural i transversal. “Tenim vuit metges d’hospital, vuit d’atenció primària, vuit sociosanitaris i quatre de la privada. I serà la primera junta de la història amb un 50 per cent de dones i un 50 per cent d’homes”. Els dos vicepresidents que acompanyaran a Padrós els pròxims quatre anys són Elvira Bisbe, vicepresidenta primera, i Jaume Sellarès, vicepresident segon.

Volem ajudar als metges a superar la seva insatisfacció i ajudarem a mantenir el sistema sanitari”

Convocarem als residents de l’Institut Català de la Salut que estan en vaga per veure com podem ajudar-los”

Serà la primera junta de la història amb un 50 per cent de dones i un 50 per cent d’homes”